Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

27/3/2012 Η Ryanair κατέβασε την πρώτη πτήση της στον Άραξο.

Το αεροδρόμιο του Άραξου παίρνει τα πρωτεία στην εξυπηρέτηση της Δυτικής Ελλάδας με low cost πτήσεις από το εξωτερικό. Δυστυχώς για εμάς το να δούμε στο Άκτιο να προσγειώνεται μια low cost εταιρεία γίνεται πιο δύσκολο αφού πλέον ο Άραξος μπορεί να εξυπηρετεί την γεωγραφική περιοχή της Αχαϊας, την Πάτρα αλλά ακόμα και το Αγρίνιο.
Η παρακάτω δημοσίευση είναι από την επίσημη ιστιοσελίδα του επιμελητήριου Αχαϊας (πηγή :
http://www.e-a.gr/axaia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2822&articleid=5502 ).


"Στο Αεροδρόμιο του Αράξου προσγειώθηκε ηδη η πρώτη πτήση της εταιρείας RYANAIR με την οποία αρχίζει σύνδεση της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα με το εξωτερικό, αναβαθμίζοντας πλέον τον Άραξο σε ένα από τα βασικά αεροδρόμια της χώρας.

Η εταιρεία θα προσφέρει αρχικά πτήσεις από και προς Λονδίνο, Μιλάνο και Πάφο και οι τιμές των εισιτηρίων της είναι οικονομικές.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας θεωρώντας ότι το αεροδρόμιο του Αράξου είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, σε συνεργασία με την Ένωση Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, την Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας και το ΚΤΕΛ Αχαΐας, διοργάνωσαν μια εκδήλωση καλωσορίσματος της πρώτης πτήσης. Με τη συνδρομή και της 116 ΠΜ στήθηκε υδάτινη αψίδα στο τέλος του αεροδιαδρόμου από δυο πυροσβεστικά οχήματα. Στους επιβάτες και το πλήρωμα έγινε θερμή υποδοχή με κεράσματα και δόθηκαν δώρα από τοπικά προϊόντα. Στη συνέχεια το ΚΤΕΛ μετέφερε όσους επιβάτες το επιθυμούσαν στην Πάτρα.

Στην ιδιαίτερα επιτυχή εκδήλωση, παρέστησαν εκτός από τους παραπάνω διοργανωτές, Ο Δήμος Δύμης (Δήμαρχος), Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος (Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου), εκπρόσωποι των Εμπορικών συλλόγων Πάτρας και Κάτω Αχαΐας, της ΟΕΒΕΣΝΑ, Ο Διοικητής της 116 ΠΜ, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων ΝΔ Ελλάδος καθώς και πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τουρισμού, εστίασης και αναψυχής, υπηρεσιών μεταφορών κλπ. 

Το Επιμελητήριο όπως είπε ο πρόεδρος του Πλάτων Μαρλαφέκας, θα συνεχίσει με προσπάθειες για την καταξίωση του Αεροδρομίου του Αράξου στις προτιμήσεις τόσο των Αχαιών όσο και των επιβατών από την ευρύτερη Περιφέρεια Δυτ . Ελλάδος". 



Η Ryanair θα συνδέει τον Άραξο με κατ'ευθείαν πτήσεις από Λονδίνο, Μιλάνο και Πάφο. Από και προς Λονδίνο οι πτήσεις είναι Τρίτη και Κυριακή. 


Οι τιμές είναι για ένα δρομολόγιο ενός ατόμου από Λονδίνο - Άραξος στις 22/5 και επιστροφή 29/5  :


Adult
10.99 GBP      

Tue22 May 12
FlightFR 7618
06:30 Depart
11:50 Arrive

Adult
10.99 GBP
     
Tue29 May 12
FlightFR 7619
12:15 Depart
13:45 Arrive





Σύνολο πήγαινε-έλα       21.98 GBP

Την ίδια περίοδο η φτηνότερη charter πτήση Λονδίνο-Άκτιο-Λονδίνο είναι 240,00 GBP Δηλαδή 218 λίρες Αγγλίας ακριβότερη  !!!!!!!. 

Πέρα από την Ryanair Ο Άραξος συνδέεται με την Πράγα με την Smartwings αλλά και με τις πόλεις Ντύσελντοφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ανόβερο και  Μόναχο με την Tuifly. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.low-cost-airline-guide.com/en/cheap-flights-to-Araxos.htm

 

Which country would you like to fly to Araxos from?


List of low cost airline flights to Araxos from Cyprus:

Fly from Paphos (PFO) to Araxos (GPA) with Ryanair (www.ryanair.com)

List of low cost airline flights to Araxos from Czech Republic:

Fly from Prague (PRG) to Araxos (GPA) with SmartWings (www.smartwings.net)

List of low cost airline flights to Araxos from Germany:

Fly from Dusseldorf (DUS) to Araxos (GPA) with TUIfly (www.tuifly.com)
Fly from Frankfurt (FRA) to Araxos (GPA) with TUIfly (www.tuifly.com)
Fly from Hanover (HAJ) to Araxos (GPA) with TUIfly (www.tuifly.com)
Fly from Munich (MUC) to Araxos (GPA) with TUIfly (www.tuifly.com)
Fly from Stuttgart (STR) to Araxos (GPA) with TUIfly (www.tuifly.com)

List of low cost airline flights to Araxos from Italy:

Fly from Milan Bergamo (BGY) to Araxos (GPA) with Ryanair (www.ryanair.com)

List of low cost airline flights to Araxos from United Kingdom:

Fly from London Stansted (STN) to Araxos (GPA) with Ryanair (www.ryanair.com)
 
 Μετά από όλα τα παραπάνω συνεχίζουμε τον μακάριο ύπνο μας και ευχαριστούμε την Κυρά Φανερωμένη που φρόντισε να έχει γέφυρα η Λευκάδα ώστε χωρίς πολλά έξοδα να έρθουν να προσκυνήσουν στην γιορτή της όλοι οι Έλληνες που έχουν μείνει άνεργοι και να κάνουν τάμα να τους βοηθήσει να βρούν δουλειά για να πάνε διακοπές στην Ευρώπη με πτήσεις από τον Άραξο.


Υστερόγραφο : Μήπως είναι αποδοτικότερο αντί να αναλώνονται χωρίς αποτέλεσμα οι φορείς της Λευκάδας για πτήσεις low cost στο Άκτιο να φροντίσουν την οδική σύνδεση με λεωφορεία και με μικρό κόστος μεταφοράς του αεροδρόμιου του Άραξου με την Λευκάδα - Νυδρί - Βασιλική ???
Οι ντόπιοι ξενοδόχοι ήδη στέλνουν στους υποψήφιους πελάτες τους τις πληροφορίες για δυνατότητα πτήσεων στον Άραξο. Ένα φτηνό και βολικό transfer προς και από Λευκάδα θα δημιουργούσε μια νέα πύλη εισόδου προς το νησί μας.

1 σχόλιο:

  1. Άκη οι ντόπιοι παράγοντες που ασχολούνται με τα κοινά και περιπίπτοντος με τον τουρισμό δεν κοιτάνε πώς θα έλθουν στην Λευκάδα οι τουρίστες η να βρουν τρόπους εισόδου εκτός από του κλασικούς ,αλλά πως θα διαφημιστούν οι ίδιοι και να μας λένε πάντα μεγάλα λόγια για τα αποτελέσματα των εκθέσεων και τίποτα άλλο .Είχαν ένα χρόνο που μας μίλαγαν για την συγκεκριμένη τη Εταιρία όπου τελικά όπως μας λες εσύ δεν θα πετάξει προς Ακτιο που είναι διεθνές αεροδρόμιο αλλά προς Άραξο.
    Φαίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι της παροιμίας πέσε πίτα να σε φάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή